Hoppa till innehållet

Tar höjd för tidiga mål

Frukostmöten har på senare år ersatt affärslunchen när folk bygger sina nätverk.
På Södra Berget i Sundsvall har företeelsen lyfts till en ny nivå: Manchesterfrukost.

SUGNA PÅ MANCHESTERSNÖ. Redo att svänga ned för Södra Berget i Sundsvall till en stärkande affärsfrukost.
SUGNA PÅ MANCHESTERSNÖ. Redo att svänga ned för Södra Berget i Sundsvall till en stärkande affärsfrukost.

Tanken är lika enkel som genial: låt skidåkningsintresserade träffas för frukost med föreläsning följt av skidåkning i nypistad backe – med de karaktäristiska manchesterränderna i snön – före jobbet.

”Vi startar sju på morgonen med frukost och en föreläsare, till klockan åtta. Därefter åker vi skidor i en timme”, säger Daniel Durra Urander.

Han är mångsysslare och något av en duracellkanin. På cv:t har han lagerarbetare, lastbilschaufför, lärare, taxichaufför, pistvakt, evenemangsarrangör, slalomtränare, innebandykommentator, golfinstruktör, marknadschef i den lokala golfklubben och fram till i fjol backchef med elva års erfarenhet på Sundsvalls lilla alp Södra Berget.

Idén med att utnyttja backen bättre har lagt sig som ett skimrande och lockande lager nysnö i medvetandet hos många med sug efter exklusiv skidåkning, flera av dem lokala företagare.

”Jag har själv varit på många marknadsföringsmöten, näringslivsdragningar och nätverksträffar, men ingen har det vi kan erbjuda med frisk luft och motion. Alla gånger utom en har vi kunnat åka med klar himmel medan solen går upp”, säger Daniel Durra Urander.

Han säger sig ha mött idel uppmuntrande utrop. Bland föreläsarna har hittills SEB:s lokale chef Robert Svedberg kunnat berätta om bankens tillväxt på orten, John Hägglund, vice vd:n för it-bolaget Dewire som också hör till snabbväxarna, och nästa träff ser ut att få besök av Eva Nyh, vd på Sundsvalls Flyg.

”De som kommer har goda chanser att nätverka. Turen upp i liften tar fyra och en halv minut och vi har som morot att ge ett litet pris till den som åkt lift med flest andra deltagare under den timme vi är ute och åker”, säger Daniel Durra Urander.

Han står själv i backen och erbjuder tekniktips för dem som vill åka snabbare eller snygga till carvingsvängen. Vanan finns. Han har jobbat som slalomtränare i 20 år och är en drivande kraft i slalomklubbens ungdomsverksamhet.

Enda marknadsföringen som hittills utnyttjats är via Facebooksidan ”Manchester-Frukost” och Daniel Durra Uranders egen sida.

Avgiften per deltagare och tillfälle är 249 kronor. Nästa tillfälle är i morgon onsdag. Hur länge man kan fortsätta med frukostmötena, som genomförts fyra gånger i vinter, beror på vädret.

”Normalt brukar det gå att åka till 20–25 april, men vi har haft år när liften varit i gång den 2 maj”, säger Daniel Durra Urander.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera