Hoppa till innehållet

Svenskt världsrekord i champagneprovning

Det finns världsrekord som kräver både fysisk och psykisk ansträngning. Och så finns det världsrekord i ren njutning. Varberg har nu det bubblade världsrekordet i champagneprovning.

BUBBLANDE REKORD. 696 personer deltog i världsrekordprovningen i Varberg.
BUBBLANDE REKORD. 696 personer deltog i världsrekordprovningen i Varberg.Foto: Foto: Colourbox

Guiness rekordbok har nu godkänt världsrekordet i champagneprovning på Societén i Varberg den 13 november 2015. Rekordet sattes av 696 personer i samband med Varbergs Största After Work.

"Vi har väntat med spänning sedan provningen i november, så vi är enormt glada och stolta nu när beskedet kom om att försöket är godkänt", säger Niklas Steinwall, som driver Taste by Steinwall, och Nicklas Wilhelmsson, som jobbar på företaget NW Event, som arrangerade rekordförsöket.

De drycker som provades var Grönstedts Champagne Brut, Canard Duchêne Cuvée Léonie Green och Nicolas Feuillatte Blanc de Blanc 2006. Enligt Guiness regelverk måste det provas tre olika champagner från tre olika stilar.

Det tidigare världsrekordet i champagneprovning, med 641 deltagare, sattes av Viejas Casino & Resort i Kalifornien den 10 september 2015. Tidigare städer som har haft världsrekordet är New York och Paris.

 

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera