Hoppa till innehållet

Svenskt på tredje plats i kock-EM

Alexander Sjögren kom på tredje plats när kock-EM, Bocuse d’Or Europe, avgjordes i Budapest. Därmed är Sverige kvalificerat till VM i Lyon i januari nästa år.

MUMSIGT BRONS. Sverige är nu kvalificerat till VM i Lyon i januari nästa år.
MUMSIGT BRONS. Sverige är nu kvalificerat till VM i Lyon i januari nästa år.Foto: Gastronomi Sverige

Silvermedaljen gick till Norge och guldet till värdnationen Ungern, ett jurybesked som naturligtvis mottogs med stort jubel i tävlingsarenan i Budapest.

Det är andra gången i rad som arrangörslandet vinner. När Europamästerskapet avgjordes senast, i Stockholm 2014, vann Tommy Myllymäki guld. I det efterföljande världsmästerskapet tog han brons.

När Bocuse d’Or avgörs i Lyon i januari 2017 är det 20 år sedan Mathias Dahlgren tog Sveriges hittills enda VM-guld.

Danmark, som brukar placera sig högt, kom först på tionde plats och klarade med nöd och näppe att säkra en plats i kommande VM dit de elva bästa nationerna kvalificerade sig.

Pris som bästa commis, kockassistent, gick till Alexanders Sjögrens medhjälpare Hampus Risberg.

Bocuse d’Or är uppkallat efter den franska kocken Paul Bocuse. Hans son Guillaume Bocuse var på plats i Budapest som prisutdelare.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera