Hoppa till innehållet

Strömholm till Skeppsholmen

Den internationellt välkända fotografen Christer Strömholm får en permanent utställning på den nyöppnade konsthallen Mindepartementet på Skeppsholmen i Stockholm.

Foto: TT

Mindepartementet Art & Photography öppnade i mars och redan 1 juli utökas verksamheten. Dock beskrivs lokalen där Strömholms verk ska ställas ut som "Stockholms kanske minsta museum".

Det nya museet går under namnet Strömholm Collection och är ett samarbete med Bildverksamheten Christer Strömholm, som drivs av hans söner Joakim och Jakob Strömholm. Syftet är att ge nya perspektiv på Christer Strömholms arbete. Delar ut hans privata samling och okända bilder ska visas i det lilla museet.

Mindepartementet utökas också med en liten affär inriktad på fotoböcker och konst i regim av förlaget Art and Theory Publishing grundat av Anna Eriksson, som tillsammans med Estelle af Malmborg driver Mindepartementet.

Det finns en historia att visa fotografi på Skeppsholmen. Här låg tidigare Fotografiska Museet, som gick upp i Moderna museet som ju också brukar visa fotokonst. Och i Mindepartementets lokaler låg tidigare Panoptikon Fotografins Hus.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera