Hoppa till innehållet

Squashkungar förstärker Di

Di är inte bara bäst på ekonominyheter. Nu är vi garanterat oslagbara på squashbanan också.

SLÅR HÅRT. Mathias Kallio och Rasmus Hult utgör numera Sveriges starkaste korplag i squash.
SLÅR HÅRT. Mathias Kallio och Rasmus Hult utgör numera Sveriges starkaste korplag i squash.Foto: Joey Abrait

Di har gjort klart med två tunga nyrekryteringar; Rasmus Hult, ohotad Sverigeetta i squash, arbetar fyra dagar i veckan på Di:s avdelning för läsarintäkter, och Mathias Kallio, som spelar i Elitserien i squash och var med att grunda Dagens Media, har anställts som printchef för Di. 

”Nu har Di garanterat Sveriges bästa korplag i squash”, skrattar Mathias Kallio.

Rasmus Hult, 31 år, har vunnit SM de tre senaste åren. Till vardags jobbar han som projektledare på byrån Friends & Tactics och har Dagens industri och Dagens Nyheter som kunder. De närmaste tre månaderna kommer han att sitta på Di som inhyrd konsult för att jobba med prenumerationskampanjer.

Men i slutet av veckan har Rasmus Hult tagit ledigt. Då ska han nämligen spela UCS Swedish Open, den stora internationella squashtävlingen i Linköping som samlar stora delar av världseliten. Rasmus Hult har fått ett wildcard till huvudtävlingen och ställs mot den egyptiske världsnian Karim Abdel Gawad i första omgången.

”Det blir en rejäl utmaning, lite Davids kamp mot Goliat. Men det ska bli väldigt kul att få vara med i Linköping igen. Det är fantastiskt att vi har en tävling med så hög internationell status här i Sverige”, säger Rasmus Hult.

Även Mathias Kallio ska spela i Linköping, i klassen under eliten. Hans squashmeriter går inte heller av för hackor. Han har vunnit SM i lag och har tre guld i veteran-SM. 45 år gammal spelar han fortfarande i Elitserien och är rankad som 28:a i Sverige.

”Ingen har varit så högt rankad och samtidigt vägt så mycket som jag” säger han och ler.

Mathias Kallio har en gedigen bakgrund från mediebranschen och var med att starta branschtidningen Dagens Media tillsammans med Rolf van den Brink och Henrik Meerburg 1998. Mest känd är han kanske ändå som pappa till dj-battlen i Almedalen, som Dagens Media arrangerar sedan 2009.

”I somras var halva regeringen på plats och en tredjedel stod på scen”, säger han.

Mathias Kallio kommer senast från en position som New Business Manager på Talentum, förlaget som köpte Dagens Media 2007.

”Att bli printchef låter kanske inte så hett för vissa, men det finns mycket potential kvar i print, synnerhet här på Dagens industri. Medan konkurrenterna lägger ned så satsar Di, det är häftigt.”

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera