Hoppa till innehållet

Monopol blir kontantfritt

Sverige och Norden är främst i världen när det gäller kontantfri handel och nu har trenden nått sällskapsspelens värld. Monopol lanserar en betalkortsversion av spelet som gör det omöjligt att fuska.

Snart är det slut med sedeltrasslet i Monopol.
Snart är det slut med sedeltrasslet i Monopol.Foto: Jessica Gow/TT

Monopol skapades i USA 1903 och kom till Sverige 1937. Eftersom användningen av kontanter har minskat sedan dess planerar tillverkaren Hasbro att skapa en ny kontantfri version av spelet, Monopoly Ultimate Banking.

Istället för papperssedlar är spelet utrustat med en liten räknedosa som läser av spelarnas kreditkort vid försäljningar, köp, böter och vinstbelopp. Enligt sajten Gizmodo har tidigare kontantfria versioner av Monopol varit krångliga.

Monopoly Ultimate Banking kommer enligt uppgifter att ha nya ”chanskort”, så kallade Life events. Dessa kan utlösa plötsliga finansiella händelser som kan påverka deltagarnas innehav. Den nya räknedosan ska underlätta detta spelmoment..

Spelet lanseras i USA i höst och kommer att kosta cirka 25 dollar, alltså cirka 200 kronor. I Sverige kommer spelet sannolikt att kosta mer.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera