Hoppa till innehållet

Mindre pengar för Robyn

Sångfågeln Robyns frånvaro från rampljuset syns i årsredovisningarna. Men det ryktas att hon snart kan vara tillbaka med nytt material.

Det har varit tyst från stjärnsångerskan Robyn det senaste året. Sedan bandkollegan och producenten Christian Falk gick bort sommaren 2014 har hon färdigställt ett minialbum som de arbetade på tillsammans med keyboardisten Markus Jägerstedt men också ställt in spelningar och försvunnit från rampljuset.

”Även om det gått ett år sedan Christian gick bort är jag hjärtekrossad och att uppträda med låtarna känns fortfarande tungt”, skrev Robyn i ett uttalande i somras.

Frånvaron syns i årsredovisningarna från hennes bolagssfär. Skivbolaget Konichiwa Records nettoomsättning krymper till knappt 3,3 miljoner kronor och förlusten summeras till strax under 50.000 kronor för det brutna räkenskapsåret 2014/2015. Året dessförinnan hade skivbolaget sitt bästa år sedan starten 2004.

Även i Robyns andra bolag, Friday Music, krymper omsättningen. Rörelseresultatet blir minus 5 miljoner och året landar på en liten förlust om 3.400 kronor jämfört med en liten vinst på strax under 13.000 kronor året innan.

Som enda anställd passar Robyn ändå på att dryga ut lönen och plockar ut 576.000 kronor ur Konichiwa Records. Genom Friday Music delar hon och pappa Bengt Carlsson, som också sitter i styrelsen, på 1,2 miljoner kronor i lön. Dessutom har sångerskan avsatt närmare 3,4 miljoner kronor till en pensionsfond via bolaget.

Sent i december syntes Robyn igen då hon släppte en musikvideo till låten ”Love is free” från minialbumet med samma namn. Under hösten har sångerskan också antytt att hon arbetar med nytt material för en soloskiva. Senast var när hon släppte den sista delen i sin ”Body Talk”-trilogi för fem år sedan.

Innehåll från HörmannAnnons

Så ser du över säkerheten – expertens viktigaste råd

Mika Uutela är säljare hos Hörmann.
Mika Uutela är säljare hos Hörmann.

Många företagare oroas över risken för inbrott och stölder.

Här går experten igenom hur du kan skydda dig.

– Viktigast är att titta över sitt skalskydd, det är där allt börjar, säger Mika Uutela, säljare hos Hörmann Svenska AB.

EXTERN LÄNK: Läs mer om Hörmanns breda produktportfölj här 

Att företag utsätts för brott är vanligt. Enligt en undersökning från Svenskt Näringsliv från 2023 utsattes nästan hälften av de tillfrågade, 49 procent, för någon typ av brott under året. Av dessa drabbades elva procent av inbrott.

– Det har tyvärr blivit ett tuffare klimat i samhället, vi märker i den dagliga kontakten med kunder att säkerhet genomgående är en allt viktigare fråga. Det finns en problematik med inbrott och skadegörelse, vilket gör att man vill skydda sin egendom oavsett verksamhet, säger Mika Uutela.

Kollegan Pär Odén, som är teknisk chef hos Hörmann, fyller i:

– Fler och fler vill att deras företagsområden ska vara stängda för obehöriga både dagtid och nattetid, det ska inte gå att svänga upp mot fastigheten hursomhelst. Där finns det lösningar som våra automatiska grindar, bommar och pollare, säger han.

Pär Odén är teknisk chef hos Hörmann.
Pär Odén är teknisk chef hos Hörmann.

Pollare, ett permanent påkörningsskydd, kan skydda exempelvis logistikcenter och elektronikbutiker mot smash-and-grab, påpekar Odén:

– Tjuvarna kör en bil eller hjullastare genom dörren eller porten istället för att ta sig in med bågfil och kofot. Enda sättet att förhindra den här typen av aktioner är att ha någon typ av vägspärr som inte går att forcera med fordon. Inte ens världens bästa dörr kan stå emot ett fordon i full fart.

Enligt Odén är det vanligt att Hörmann installerar pollare vid just logistikcenter i Europa.

– Företagen har identifierar behovet och det är ofta en pusselbit när vi installerar våra lösningar. Att ta sig in via en lastbrygga som står dryga metern upp är svårare än att ta sig igenom en port på markplan, där väljer många att investera i pollare framför porten. Jag tror det kommer bli allt vanligare att vi ser det i Sverige också.

Pollare är ett vanligt skydd mot smash-and-grab.
Pollare är ett vanligt skydd mot smash-and-grab.

I grund och botten handlar det om att hela tiden tänka ”skalskydd” kring fastigheten menar Uutela:

– Att stoppa angriparna redan på utsidan gör det mycket enklare att förhindra brott. Investera i ordentliga stängsel och automatiska grindar, ställ pollare på kritiska platser, ha robusta ståldörrar in till byggnaden. Allt detta kan vi hjälpa till med.

Är man som företagare intresserad av att stärka skalskyddet bör man ta extern hjälp, tycker Uutela:

– Det är bara att vända sig till oss, vi går igenom vilka åtgärder som behövs tillsammans med kunden beroende på verksamhet. Vi kan ombesörja de flesta behoven, oavsett om det är industriportar eller ståldörrar.

EXTERN LÄNK: Vill ni veta mer om Hörmanns industriprodukter och service? Läs vidare här 

 

Mer från Hörmann

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Hörmann och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera