Hoppa till innehållet

Låtskrivareliten samlas i Stockholm

Kreativiteten ska gnistra när låtskrivare från elva länder tar Pop house hotel och Abba museum på Djurgården i besittning. Om två veckor är det dags för andra upplagan av Stockholm songwriting camp. Från Sverige deltar Miriam Bryant.

Laura Tomlinson är ansvarig för Stockholm Songwriting Camp där låtskrivare från elva länder samlas.
Laura Tomlinson är ansvarig för Stockholm Songwriting Camp där låtskrivare från elva länder samlas.

Sporrad av förra årets framgång utökas årets låtskrivarläger. Di Weekend fick ett snack med Laura Tomlinson, chef över Stockholm songwriting camp. Det arrangeras av Auddly tillsammans med Stockholm Business Region, Abba the Museum och Sveriges kompositörer och textförfattare med stöd från Stim.

Vad är grejen med Stockholm songwriting camp?
"Förra året fick vi så mycket bra respons från deltagarna att vi tänkte att vi måste göra det igen. Det är ganska vanligt med kommersiella låtskrivarläger, men vårt fokus är inte resultatet utan syftet är att deltagarna ska kunna nätverka och testa sig fram. Faktiskt kom två bidrag från vårt läger med i Eurovision contest 2015, det var Azerbadjans och Makedoniens låtar."

Vilka låtskrivare ska vara med?
"Vi har 45 deltagare från elva länder, exempelvis Australien, Jamaica, Sydsudan, USA och England. De har skrivit låtar för bland andra Rihanna, Avicii, Cee Lo Green och Zara Larsson. Från Sverige deltar bland andra Miriam Bryant och Kim Cesarion. Könsfördelningen är ungefär hälften-hälften och andelen svenskar får inte vara mer än 50 procent. Vi vänder oss också delvis till amatörer och min dröm är att vi i framtiden ska skapa ett låtskrivarläger även för dem."

Vad ska låtskrivarna göra?
"De får möjlighet att experimentera och arbeta kreativt i olika konstellationer 24 timmar om dygnet."

Vad hoppas du av årets läger?
"Att det blir framgångsrikt på så vis att låtskrivarna ska skapa nya kontakter och bli inspirerade. Vi vill bidra till att talanger blommar ut."

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera