Hoppa till innehållet

Kamp om lyxvåningsköpare

Continental Apartments uppges ha satt svenskt prisrekord i vintras när ett penthouse på 418 kvadratmeter i Stockholm såldes för 104,5 Mkr. Nu ska lyxlägenhetskomplexet visas upp för pressen. Samtidigt lockar Norra Tornen med visning av sitt exklusiva byggprojekt. 

LYXEN I CENTRUM. Snittpriset per kvadratmeter ligger på 213 000 kronor i Continental Apartments lyxlägenhetskomplex i centrala Stockholm.
LYXEN I CENTRUM. Snittpriset per kvadratmeter ligger på 213 000 kronor i Continental Apartments lyxlägenhetskomplex i centrala Stockholm.

Continental Apartments, som på mäklarsvenska beskrivs som ”Sveriges mest exklusiva bostadsprojekt genom tiderna”, ligger mellan Klara Kyrka och Centralstationen i Stockholm city.

Det 60 meter höga huset består av 19 våningsplan. Förutom takvåningen har huset 18 lägenheter och ett hotell i bottenvåningen. 

Enligt Continental Apartments webbplats är elva lägenheter redan sålda. En femrummare med gavelutsikt i sydväst på plan 18 gick för nära 40 Mkr – ett kvadratmeterpris på 256 153 kronor.

Köparen av penthousevåningen – som egentligen är två lägenheter på 202 repsektive 189 kvadratmeter och totalt 54 kvadratmeter balkong/vinterträdgård – uppges enligt Affärsvärlden vara Filip Tysander, grundare och ägare av klocktillverkaren Daniel Wellington. Bolaget, som grundades 2011, omsatte 550 Mkr och gjorde en vinst före skatt på hela 310 Mkr 2014/2015.

Filip Tysander utsågs nyligen till Bästa manliga stjärnskott i tävlingen EY Entrepreneur of the year och är av allt att döma numera rekordhållare i dyraste lägenhetsköp. Kvadratmeterpriset på takvåningen landade på 250 000 kronor.

Snittpriset per kvadratmeter för de övriga sålda lägenheterna ligger hittills på 213 000 kronor. 

Som jämförelse kan nämnas att Marcus ”Notch” Persson, skaparen av Minecraft, betalade 200 000 kronor per kvadratmeter för sin takvåning på Östermalm för något år sedan.

Månadsavgiften för lyxlyan högst upp i Continental Apartments är drygt 32 500 kronor. På köpet ingår dock en fantastisk utsikt över Mälarens inlopp och Stadshuset.

För köparna ingår ett slags butlerservice eftersom hotellet i bottenvåningen kan förse lägenhetsinnehavarna med room service dygnet runt. Huset innehåller även ett gym och parkeringsgarage.

Nästa exklusiva byggprojekt i Stockholm är Norra Tornen på Torsgatan i Vasastan som med sina 32 våningar blir huvudstadens högsta bostadshus. De blir klara tidigast 2017 och får en etagevåning på 282 kvadratmeter med takterass på 150 kvadratmeter och har en prislapp på 65 Mkr.

Bakom projektet står Oscar Properties som anlitat arkitekten Reiner de Graaf och arkitektkontoret OMA. Byggnaderna blir 125 meter höga och ska inrymma 300 bostäder. 

Även här ska det bli spa, gym och biograf.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera