Deli Di Luca är en kombinerad restaurang, vinbar och coffee shop som ligger på Folkungagatan i Stockholm.
”Vi smygöppnade förra onsdagen, den 9 mars, och är överväldigade av det gensvar vi redan har fått. Det var praktiskt taget fullt de fyra första dagarna”, säger Christian Di Luca, som är vd för Gruppo Di Luca.
Ambitionen är att skapa en personlig kvarterskrog med italiensk touch, där köket leds av två italienska kockar. Det serveras frukost, lunch och middag.
”Vi vill att det ska kännas prisvärt, man ska kunna få en pasta och ett bra glas vin för under 200 kronor. I fredags hade vi även vår första ’aperitivo’, det vill säga en sammankomst där det serveras italienska ost- och charkvaror och andra tilltugg medan man tar ett glas vin eller en drink i baren”, säger Christian Di Luca.
Om det blir fler Deli Di Luca återstår att se.
”Vi är ju ett livsmedelsföretag i första hand, så vi provar oss fram och ser hur det går.”
I november 2014 öppnade dock Di Luca & Di Luca en restaurang i Sälen, Ristorante Casa Di Luca, tillsammans med skidoperatören Skistar.
”Men där står vi bara för varumärke, koncept och råvoror, medan restaurangen ägs och drivs av Skistar. Den nya krogen på Söder i Stockholm är den första vi driver i egen regi”, säger Christian Di Luca.
Di Luca & Di Lucas viktigaste varumärken i livsmedelshandeln är Zeta och Delizie. Tillsammans med vinföretaget Enjoy Wine & Spirits ingår bolaget i Gruppo Di Luca, som fick Albert Bonniers pris Årets företagare för två år sedan.