Hoppa till innehållet

Fängslande läsning

Böcker om kriminalitet är vältummade på Sveriges anstalter. Bland de mest utlånade böckerna på Kumla- och Hallanstalten återfinns böcker som Svensk Maffia och Nordisk kriminalkrönika.

BROTTSLIG LÄSLUST. Böcker om kriminalitet och kriminella dominerar när internerna på säkerhetsanstalterna får välja.
BROTTSLIG LÄSLUST. Böcker om kriminalitet och kriminella dominerar när internerna på säkerhetsanstalterna får välja.

Svenska interners läsvanor verkar vara tämligen unisona. På listan över de mest utlånade böckerna på Hall- och Kumlaanstalten är det idel böcker om kriminalitet eller kriminella.

På Kumla är det Tobias Barkmans "Maffiakrig" som är mest vältummade under de senaste fem åren. Även Lasse Wierups och Matti Larssons "Svensk Maffia" och "Svensk Maffia – fortsättningen" hör till den mest populära läsningen.

På Hall toppas utlåningslistan i stället av författaren Jens Lapidus spänningsroman "VIP-rummet" följt av Håkan Lahgers "Helikopterpiloten: berättelsen om ett rån och Nordisk kriminalkrönika".

Utöver böcker om kriminalitet tillhör Paolo Robertos träningsböcker och Sun Zis 2 500 år gamla klassiker om krigskonst till de mest utlånade böckerna på Hallanstalten.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera