Hoppa till innehållet

Entreprenörer fyller på kassan

Det nya stipendiet Årets UF-företagare i Uppsala län blev en succé. Nu höjer entreprenörerna bakom stipendiet prissumman till 50 000 kronor.

GLADA PRISTAGARE. Förra årets vinnare.
GLADA PRISTAGARE. Förra årets vinnare.Foto: Foto: Di

Det individuella stipendiet Årets UF-företagare i Uppsala län lanserades förra året i miniformat.

Prissumman femfaldigas i år från 10 000 till 50 000 kronor med hjälp av sponsorer från näringslivet. Samtidigt villkoras att pengarna ska användas till ett aktiekapital.

”Den gymnasieelev som vinner har fem år på sig att starta ett bolag så det är ingen stress. I priset ingår också rådgivning av våra sponsorer, som alla är erfarna entreprenörer i olika branscher. Det är en unik möjlighet som jag önskar hade funnits när jag drog i gång”, säger Nils Engvall, delägare i Wasabi Web som initierat priset.

Övriga sponsorer är Medori, Royal Streaming, AlphaCE och Montree.

Sofi Lahyani, UF:s regionchef för Uppsala län, är en av de drivande krafterna bakom näringslivets engagemang och länets ökning av antalet UF-företag.

”Det behövs förebilder inom företagandet och därför behövs också mentorskapet som sponsorerna erbjuder vinnaren”, säger hon.

I fjol vann Olivia Lönn stipendiet för sin trygghets-app. Vem som blir Årets UF-företagare i Uppsala län avslöjas den 31 maj.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera