Hoppa till innehållet

Byggjätten stoppar biffen

Byggjätten hänger på Ekotrenden. Nu blir det inga fler blodiga biffar i personalmatsalen.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Som en del av byggbolaget JM:s hållbarhetsarbete införs nu köttfria måndagar. Inget kött ska serveras på huvudkontorets personalrestaurang i Solna från och med februari, varken till frukost eller till lunch.

Sepideh Imani, kommunikationschef på JM, säger att de bara fått positiv respons från de cirka 400 av företagets 2.300 anställda som sitter på huvudkontoret.

Gäller köttförbudet även för de anställda som tar med egen matlåda?

”Njaää, vi har inga utsedda köttkontrollanter. Det är fortfarande helt okej att ta med sig eget kött in i personalrestaurangen”, säger Sepideh Imani.

Vid sidan av den köttfria dagen ska restaurangen servera miljöcertifierad fisk, svensk kyckling och svenskt fläskkött samt bara ha nötkött på menyn en dag i veckan.

”Restaurangverksamheten på huvudkontoret har uppskattat att ungefär 60 procent av utsläppen kommer från just nötkött. Så att dra ned på det gör faktiskt ganska stor skillnad”, säger Sepideh Imani.

Finns det några planer på att utöka det här initiativet?

”Inte när det gäller vår matkonsumtion.”

Har ni någon annan hållbarhetspolicy?

”Vi håller på att se över hållbarhetsmålen just nu. De kommer att komma ut på vår hemsida inom kort. Vi följer bland annat UN Global Compacts tio principer om arbetsrätt, mänskliga rättigheter, miljö och antikorruption ”, säger Sepideh Imani.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera