Hoppa till innehållet

»Allt ska vara så likt som möjligt«

Tre frågor till Kristina Leijonhufvud som börjar återuppbygga anrika Elsa Andersons konditori i Norberg, ett av Västmanlands populäraste turistmål, i nästa vecka.

ÖPPNAR KONDISET IGEN. Kristina Leijonhufvud.
ÖPPNAR KONDISET IGEN. Kristina Leijonhufvud.

Mordbranden som totalförstörde konditoriet inträffade den 21 augusti 2015. Varför börjar ni bygga först nu?
”Vi har inte nått en överenskommelse med försäkringsbolaget som båda parter är nöjda med förrän nu. Hittills har försäkringsbolaget velat göra ett så stort åldersavdrag att det inte var ekonomiskt möjligt för mig att bekosta en återuppbyggnad.”

Vad händer med de 1,6 miljoner kronor som den ideella stiftelsen Elsas vänner har samlat in åt er?
”De kommer också att användas till att återskapa särarten i miljön. De ingår i kalkylen. Vi kommer att redovisa hur vi använder pengarna väldigt noggrant, vi är så tacksamma mot alla som har varit med och stöttat oss.”

Kommer det nya kondiset att ha samma klassiker som tidigare på menyn, som mandelringar, tangotårta och napoleonbakelse med äppelmos?
”Ja, absolut. Ambitionen är att allt ska vara så likt som möjligt när vi öppnar på kondisets 101-årsdag den 7 maj nästa år.”

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera