Hoppa till innehållet

»Alla utom Zara Larsson lever på gamla meriter«

Niklas Strömstedt lever gott på gamla meriter – och skäms inte ett dugg för det.

Foto: Foto: Jack Mikrut

Niklas Strömstedts krogshow i Stockholm har blivit en publik-och kritikersuccé och i höst flyttar den till Göteborg. I förra veckans frukostintervju i Di Weekend berättar artisten om vilka låtar som går hem bäst hos publiken.

”'Om' funkar alltid. 'Vart du än går', som Lisa ­Nilsson tolkade i 'Så mycket bättre',  har också blivit en publikfavorit. Alla låtar från det programmet har fått ett nytt liv.”

Dina stora hittar är från början av 1990-talet och ditt senaste album med nytt material kom 2008. Lever du på gamla meriter?
”Alla som inte är Zara Larsson lever ju på gamla meriter. Jag har inga problem med det, jag är stolt över min låtkatalog. Jag spelar gärna nya låtar, men då blir det för min skull. Pub­liken kommer ju för att höra de gamla låtarna, de vill ha nostalgin.”

För prenumeranter: Läs hela frukostintervjun med Niklas Strömstedt här.

Men vad säger det om dagens musikindustri att du, Lena PH, Orup och Magnus Uggla spelar för utsålda hus i bejublade krogshower?
”Industrin är helt förändrad i dag. Allt går ­mycket snabbare, vilket gör det mycket svårare för dagens artister att behålla sin publik. När jag slog igenom såldes det mycket skivor och det fanns tid att utveckla en uthållig karriär. Sedan är det så att den publik som vuxit upp med min musik vill inte stå på stora torget i någon stad med en starköl i handen. De vill hellre sitta och äta middag och se en underhållande show."

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera