Hoppa till innehållet

2Pacs Hummer H1 till salu

Bara veckor före det att han sköts till döds i Las Vegas 1996 köpte rapparen och skådespelaren Tupac Shakur en Hummer H1. Tillsammans med flera samlarobjekt från musikhistorien finns bilen nu till salu.

Foto: AP, RR Auctions
LEGENDARISK. Tupac Shakurs gamla bil är en Hummer H1 från 1996.
LEGENDARISK. Tupac Shakurs gamla bil är en Hummer H1 från 1996.Foto: RR Auctions
BAKOM RATTEN. Här syns Tupac Shakur själv i bilens förarsäte.Foto: RR Auctions
YAKNPAC. Hiphoplegenden hade självklart inga vanliga registreringsplåtar.Foto: RR Auctions
KORT TID. Tupac Shakur köpte bilen bara veckor innan han sköts till döds i Las Vegas.Foto: RR Auctions
INSIDAN. Klädseln är i beige läder och interiören har gott om trädetaljer.Foto: RR Auctions
EXTRAUTRUSTAD. Bilen har bland annat ett externt högtalarsystem med tre olika ljud för tutan, stora terränghjul och en strålkastare som går att rikta i 360 grader runt bilen.
EXTRAUTRUSTAD. Bilen har bland annat ett externt högtalarsystem med tre olika ljud för tutan, stora terränghjul och en strålkastare som går att rikta i 360 grader runt bilen.Foto: RR Auctions

Johnny Ramones Hamergitarr och ett signerat exemplar av Beatlesalbumet "Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band" finns bland objekten när RR Auctions säljer musikmemorabilia vid en auktion i Boston. Men där finns också rapparen och skådespelaren Tupac Shakurs bil, en Hummer H1, från 1996.

Bilen har gott om extrautrustning, som exempelvis ett externt högtalarsystem med tre olika ljud för tutan, stora terränghjul och en strålkastare som går att rikta i 360 grader runt bilen.

Klädseln är i beige läder och interiören har gott om trädetaljer. Här finns också GPS från Sony och en cd-växlare för 12 skivor från Clarion.

Bilen köpte Tupac Shakur, med artistnamn som 2Pac och Makaveli, bara veckor innan han sköts till döds i Las Vegas.

Tupac Shakur föddes i East Harlem i New York 1971 och är en av hiphop-historiens största artister med 75 miljoner sålda album. Bland hans stora hits finns låtar som "2 of Amerikaz Most Wanted", "Keep Ya Head up"och "California Love".

2Pac och Notorious B.I.G. blev centralfigurer på var sin sida i den fejd mellan väst- och östkustrappare som pågick i USA under 1990-talet. Båda sköts till döds, 2Pac i september 1996 och Notorious B.I.G. i mars 1997. Morden är ouppklarade.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera