krog

Smakfull nykomling

Både servicen och maten imponerar på Kungstensgatans nya vattenhål.

Krogtest: Natur bör renodla

Härlig stämning, men onödigt många smaker på tallriken.

Djuriskt lustfyllt

Både klassiskt och innovativt på Daniel Crespis bakficka.

Krogtest: Toppengott

Underbar utsikt och rejäla portioner på taket.

Omtest: Kvartersfavorit går mot klassikerstatus

Där systerkrogen Babette är avslappnad och stojig är Café Nizza mer lågmäld och trygg, som ett mognare storasyskon. Restaurangen har alla förutsättningar att bli en riktig Söderklassiker.

Stökigt, stimmigt & charmigt

Vid ett spontanbesök en vardagkväll får man armbåga sig fram till bardisken och väntetiden på ett bord överstiger en timme. Gästerna vallfärdar till livliga Babette.

Krogtest: Delikat mat i förstorat format

Uppsalakrogen har växlat upp och tagit täten kring Olof Palmes Plats.

Omtest: Derelict imponerar – men fyndkänslan är borta

Kokkonsten på Derelict har höjts ett snäpp från vårt första besök – tyvärr har prisnivån följt med.

Krogtest: Mer fel än mellanrätt

Dyrt och onödigt komplicerat på Luxgruppens stimmiga gastropub.

Krogtest: Utsökt hantverk

Lekfullt, gott och prisvärt på ”nya” Hantverket.

Fett på biokrogen

Trevlig miljö och gemytlig stämning, men ingen lockande meny.

Modigt – men en besvikelse

Menlöst och på gränsen till hutlöst – Di Weekend har ätit på Mathias Dahlgrens nya vegetariska restaurang Rutabaga.

Omtest: Hög nivå hos kändiskocken

Matbetyget höjs när tv-kocken Markus Aujalays växlar upp.

Krogtest: En chosefri pärla

Den ängsliga hipsterfaktor som Södermalm i bland beskylls för lyser med sin frånvaro på kvarterskrogen vid Mosebacke torg.

Krogtest: Munsbitarna faller på plats

Gastropubens lockbete är Björn Frantzéns prisvärda avsmakningsmeny som håller toppklass.

Omtest: Tystare på Stureplans dyra japan

Avgrundsvrålet är tack och lov borta. Det är det första som vi kan konstatera när vi stiger in på Kasai igen.

Lever upp till hajpen

Kritikernas kelgris är en av stans mest prisvärda kvarterskrogar.

Krogtest: Skånsk curry ger Matsverige nytt sting

Finkrogen i Malmö stakar ut framtiden för det nynordiska köket.

En lågmäld sushi-show

Att besöka Soyokaze är som att sitta i någons kök och få sushi serverad. Det är högklassigt och skickligt, men dyrt.

Lyxig retro i kvarteret

Trevlig atmosfär, men lite ojämnt i köket – Di Weekend har besökt en kvarterskrog på Söder med en skön Medelhavskänsla.

Krogtest: Finkrögaren på bakgatan

Vita dukarna har åkt av, men Göteborgskrogen håller samma höga gastronomiska nivå.

Grönt och personligt

Den lilla krogen på Sankt Eriksgatan lade grogrunden för den gröna trenden i Stockholms krogvärld.

Elegans till lågpris

Restaurang Derelict bjuder på en imponerande matparad, med lite för många rotfrukter. Men sammantaget är den mycket prisvärt.

Nytändning på eldkrogen

Urnordisk matlagning men inga vikingaportioner på Ekstedt.

Omtest: Portal lever upp till hajpen

Portal gör upp med sin enda akilleshäl – efterrätterna.

Inga fler artiklar tillgängliga